Personeel Ericsson krijgt IP-cursus

Al Ericssons medewerkers worden bijgeschoold over IP-techniek - een teken dat de telco de convergentie van tele- en datacommunicatie zeer serieus neemt.

Eind vorig jaar is besloten voor al het personeel cursussen te organiseren. "En snel ook, want snelheid is een onderdeel van de Internet-wereld", vertelt woordvoerster voor Ericsson Irene Dijkstra. Het initiatief voor de bijscholing kwam begrijpelijkerwijs uit Zweden, maar de 2500 medewerkers van Ericsson Nederland volgen de opleidingen als een van de eersten. De IP-opleidingen nemen zo'n dertig uur in beslag, verspreid over ongeveer drie maanden.
In Nederland organiseerde de telecomgigant met zo'n zestig coaches de afgelopen maanden eenzelfde aantal seminars. Daarnaast stelde het concern boeken over tweehonderd gerelateerde onderwerpen ter beschikking. Het inschrijven, een deel van de lessen en de evaluatie geschiedden via het intranet.
Medewerkers konden een keuze maken voor een cursus die op hun werkterrein aansloot. "Een marketeer hoeft niet alles van een router te weten, maar het is wel handig als de respons op een website goed begrepen wordt." Ook de voorlichters moesten de schoolbanken in. "Sommige onderwerpen waren technischer dan me lief waren", besluit Dijkstra. "Maar die zaken zijn voor mij nu vanzelfsprekender dan ik had kunnen dromen."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.