EZ komt met fases 'internet groeimodel'

Eind 2003 moet het mogelijk zijn dat ondernemingen elektronische overheidsformulieren niet steeds van dezelfde gegevens hoeven te voorzien.

De vragende instantie kan in het formulier de gegevens opnemen die al bij de overheid bekend zijn. Ook moeten ondernemingen met het eenmalig opgeven van gegevens meer formulieren tegelijkertijd, en bestemd voor uiteenlopende instanties, kunnen invullen. Aldus fase 4 van het 'Internet-groeimodel' dat minister Jorritsma van Economische Zaken in gedachten heeft voor het terugdringen van administratieve lasten voor het bedrijfsleven.
Zij schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer, waarmee ze reageert op de aanbevelingen van de commissie Slegte. Deze becijferde vorig najaar dat de - sterk gestegen - kosten die bedrijven moeten maken om aan hun administratieve verplichtingen te voldoen, inmiddels 16,5 miljard gulden per jaar belopen.
De eerste fase moet half volgend jaar een centrale website opleveren met online informatie en dito formulieren, en met verwijzingen daarnaar op andere sites. Medio 2002 moeten de formulieren met een 'intelligent zoeksysteem' kunnen worden gevonden en ook online ingevuld. Eind van dat jaar moeten de ingevulde formulieren zich veilig elektronisch laten versturen. Jorritsma kondigt een interdepartementale projectorganisatie aan. Deze gaat het groeimodel concretiseren en daartoe voor een prototype zorgen, marktconsultaties plegen en hulpmiddelen ontwikkelen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.