Namespace wraakt rechter in kort geding

Tijdens het kort geding dat Estee Lauder had aangespannen tegen domeinnaam-makelaar Namespace heeft de aangeklaagde de rechter gewraakt.

Inzet van het kort geding, dat vrijdagmorgen diende, was de claim van Namespace op het domein aramis.nl. Dat is dezelfde naam die een parfum van Estee Lauder draagt. Waarmee het belang van de fabrikant is aangegeven.
Rechter Oribio de Castio hanteerde de hamer tot groot ongenoegen van Namespace. Dezelfde rechter heeft namelijk eerder deze week verordonneerd dat de 'makelaar' driehonderd namen gratis moest teruggeven, omdat Namespace in zijn ogen niet kon aantonen belang te hebben bij registratie van deze domeinnamen. "Deze rechter beroept zich continue op het Benelux-merkenrecht en wij vinden dat dat niet van toepassing is hier. Internet vraagt om andere regels en daar moet de politiek eerst eens voor zorgen. Dat moet je niet aan een rechter overlaten", aldus een woordvoerder van Namespace.
Na de wraking heeft Namespace de rechtszaal verlaten.
De rechtbank gaat zich buigen over de wraking. Waarschijnlijk is het dat de zaak naar een andere kamer wordt verwezen en door een andere rechter zal worden beoordeeld.
Overigens staat Namespace volgende week weer in de beklaagdenbank. Ditmaal gedaagd door de Nederlandse staat. Inzet is dan het domeinhttp://staten-generaal.nl.

Teus Molenaar

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.