Syntegra wint ICT-management simulatie

MCC, de simulatie-expert zoals het bedrijf zichzelf afficheert, heeft Syntegra tot winnaar uitgeroepen van ICT Challenge 2000 vorige week in Amsterdam.

MCC Nederland giet opleidingen in de vorm van een competitie. Volgens productmanager Jeroen den Duyn van het bedrijf "is MCC een simulatieboer, waarbij opleidingen heel direct geënt zijn op de praktijk."
In de ICT managementteam competitie moesten deelnemers dit jaar het ICT-management van een toetsenbordfabrikant en distributeur naspelen. Aan de voorrondes namen 57 teams deel van zo'n veertig bedrijven. In de finale vorige week, die gekoppeld was aan een e-business-congres van MCC, streden tien teams om de eer. Syntegra bleek het beste te scoren op de winst, het marktaandeel, de klant- en personeelstevredenheid en wist daarmee het beste ICT-beleid neer te zetten.
Stein Struycken, één van de vijf uit de winnnende groep en business analist bij Syntegra, wijt het succes voor een deel toe aan geluk. In hun strategie koos hun groep voor producten van hoge kwaliteit, gaven zij tussenpersonen een relatief hoge marge en lieten zij de productie gestaag groeien. "Deze keuzes heeft het systeem waarmee de competitie gespeeld werd, blijkbaar hoog beloond", aldus Struycken.
Wat hem vooral aansprak in de competitie was dat er vanuit ICT-oogpunt naar managementvraagstukken gekeken werd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-14T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.