Deloitte stopt met IT-outsourcings-tak

Deloitte en Touche willen de IT-outsourcingsactiviteit (CSL), afstoten. Het bedrijf wil zijn consulting-tak niet verzelfstandigen tenzij dit moet.

Nieuwsdienst Computergram meldt dat de afdeling voor IT-outsourcing overdragen wordt aan het management van CSL voor 161 miljoen dollar. Deze stap is een voorbereiding op de beursgang van het toekomstige bedrijf, die volgend jaar 605 miljoen dollar moet opbrengen.
Een woordvoerder van de firma zegt dat alleen druk van de Amerikaanse overheid vanuit de Sec (Securities and Exchange Commission) het bedrijf op andere gedachten zou kunnen brengen over het afstoten van de consulting-tak. De Sec heeft de vijf grote accountancy en consulting firma's, waar Deloitte en Touche de kleinste van is, al laten weten de belangenverstrengeling van de accountancy-praktijk met de consultancy-activiteiten niet op prijs te stellen.
Concurrenten van Deloitte en Touche hebben vergaande plannen hun consultancy-tak te verzelfstandigen. Kpmg International brengt het onderdeel als apart bedrijf naar de beurs. Ernst & Young heeft zijn tak verkocht aan Cap Gemini. In dit verband lijkt het standpunt van Deloitte en Touche op zijn minst eigenaardig.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-12T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.