Communicatiesysteem Euteltracs op Internet

Communicatiesysteem Euteltracs, vooral gebruikt in de transportsector, heeft een versie die werkt via Internet. Proefprojecten bij enkele klanten zijn afgerond.

Euteltracs Fleetmanager, de nieuwe Internet-versie van het systeem, kan volgens de leverancier de gebruikskosten fors drukken. Euteltracs, vandaag de dag in 21 Europese landen aan de man gebracht door Alcatel Mobicom, heeft twee belangrijke opties. Het maakt communicatie van berichten tussen thuisbasis en vrachtwagens mogelijk en het geeft informatie over waar een vrachtauto of binnenschip zich bevindt.
Euteltracs gebruikt daartoe een grondstation in Frankrijk en een GEO-satelliet (Geostatic Earth Orbit). Het systeem is daarmee vergelijkbaar met Inmarsat, dat door een aantal (voormalige) telecombedrijven wordt aangeboden. Andere systemen voor mobiele communicatie, zoals Orbcomm en Datatrak, maken gebruik van Low Earth Orbit-satellieten.
Directeur J. Jobse van Alcatel Mobicom in Rijswijk mikt met Euteltracs Fleetmanager naar eigen zeggen op middelgrote en kleinere vervoerders. De gebruikskosten kunnen volgens hem voor deze bedrijven halveren. "Grote bedrijven hebben in de regel een directe lijn naar Rijswijk liggen", aldus Jobse. "Zij zullen daar niet gauw van afstappen, omdat honderd keer per uur inbellen in je postbus ook niet alles is." De zender in de auto geeft, in een door de gebruiker in te stellen frequentie (bijvoorbeeld iedere minuut), een bericht af met coördinaten van de locatie op dat moment. Alcatel Mobicom heeft in Nederland en België ongeveer honderd klanten voor Euteltracs. Ongeveer 4500 auto's zijn met het systeem uitgerust.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.