VNU moet Computer Idee uit winkel halen

De rechter heeft vrijdagmiddag beslist dat uitgever VNU het nummer van Computer Idee met uitleg over het kraken van de code van Canal+ uit de handel moet halen.

VNU gaat in hoger beroep. Een artikel in nummer 15 van het consumententijdschrift over computers beschrijft hoe je eenvoudig op een PC de programma's van de betaalzender glashelder kunt ontvangen zonder een abonnement te hebben. Het enige dat je nodig hebt is een tv-kaart in de PC en software die je van Internet kunt downloaden.
Canal+ eiste in een kort geding, dat vrijdagmiddag diende voor de rechtbank in Haarlem, dat het tijdschrift uit de winkels wordt gehaald. De rechter heeft de eis toegewezen, omdat hij meent dat het downloaden van de bewuste software een illegale activiteit is, en datComputer Idee daartoe niet mag aanzetten. Ook verwijzingen op de computer-website van VNU (http://www.vnunet.nl) naar het gewraakte artikel moeten worden verwijderd. Dit is inmiddels al gebeurd. Het afgelopen weekeinde zijn er tienduizend brieven de deur uit gegaan naar de verkooppunten in het land met het verzoekComputer Idee nummer 15 uit de schappen te halen.
De uitgever is het niet eens met de redenering van de rechter en heeft beroep aangetekend, hetgeen dinsdagochtend voor de rechter zal dienen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-17T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.