Dutchtone haalt grote Zeeuwse vis binnen

Telecommunicatie-aanbieder Dutchtone heeft met succes de Zeeuwse overheidsmarkt bewerkt. Zowel de provincie als het nutsbedrijf hebben hun ja-woord gegeven.

De provincie Zeeland brengt al haar telecommunicatie onder bij Dutchtone. Die zal de provincie onder meer voorzien van vaste en mobiele telefonie. Daarnaast sloten de Delta Nutsbedrijven, leverancier van energie, water en kabeldiensten in Zeeland, een overeenkomst met Dutchtone op het gebied van mobiele telefonie.
Het telecombedrijf zegt te verwachten dat het binnenkort nog een groot aantal contracten kan presenteren met andere provincies en met ministeries. Dat heeft Dutchtone voor een belangrijk deel te danken aan een concurrerende inschrijving op het Europese aanbestedingsproject OT2000 (Overheids Telefonie 2000). In het kader van OT2000 kiezen tweehonderdvijftig Nederlandse overheidsinstanties een nieuwe telecom-aanbieder. De overheidsorganisaties kunnen per soort telecommunicatie kiezen uit twee aanbieders, waarbij Dutchtone steeds één van de twee is. Voor mobiele telefonie is er keuze tussen Dutchtone en Libertel, voor vaste telefonie tussen Dutchtone en KPN, en voor vaste telecommunicatie naar overige bestemmingen tussen Dutchtone en Versatel.
De provincies en de ministeries zijn de eerste overheidsinstanties die een keuze maken. Later dit jaar volgen de andere, zoals gemeentes en waterschappen. Met het totale project is een bedrag gemoeid van ruim vierhonderd miljoen gulden.
Bij de realisering van een goede dekking voor zowel mobiele als vaste telefonie in Zeeland werkt Dutchtone nauw samen met Zekatel Multicommunicatie. Zekatel exploiteert het glasvezelnetwerk van de Delta Nutsbedrijven in Zeeland. Het tweede contract dat Dutchtone ondertekende, voor de levering van diensten voor mobiele telecommunicatie aan de Delta Nutsbedrijven, vloeit dan ook mede voort uit dat samenwerkingsverband.
 
Jeroen Bezem

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.