Namespace blijft zelfde rechter houden

De poging van domeinnaam-makelaar Namespace om rechter R. Orobio de Castro naar de zijlijn te dirigeren, heeft gefaald.

De Amsterdamse rechtbank heeft het wrakingsverzoek ongegrond verklaard. Op 14 juli stonden Namespace en Estée Lauder en Aramis voor de rechter, omdat Namespace de domeinnaam aramis.nl heeft geclaimd. De parfumfabrikanten denken meer recht te hebben op deze naam en hadden een kort geding aangespannen. Orobio de Castro zou recht spreken.
Daartegen heeft Namespace tijdens de zitting bezwaar gemaakt, omdat deze rechter in eerdere en vergelijkbare kort gedingen negatief voor Namespace had geoordeeld. Graafland, directeur van Namespace, zei dat het niet handig is dat steeds dezelfde rechter in dit soort zaken uitspraken doet, omdat dit "niet bijdraagt aan een evenwichtige jurisprudentie op het punt van Internet-domeinen". Ook zou de jurist in een volgens Namespace gelijkaardige rechtszaak (Basenames Domainsharing vs Albert Heijn) afwijkend hebben beslist en "dus partijdig zijn".
De Tweede Meervoudige Kamer van de Arrondissementsrechtbank in Amsterdam kon in zijn vonnis het niet nalaten te melden dat Namespace eigenlijk te laat zijn wrakingsverzoek had ingediend. Toch heeft zij het in behandeling genomen. Zij meent dat de AH-zaak een andere is dan die van Namespace en dus ook een andere juridische afweging en uitkomst kan hebben. En zij wijst erop dat, als Namespace het niet eens is met een uitspraak, hoger beroep de geëigende weg is en niet wraking.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-20T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.