Gigaquest steunt innovatieve ontwikkelingen

Gigaquest is van start gegaan. De deelnemer die de meest innovatieve Internet-appplicatie maakt met gebruik van het Gigaport-netwerk heeft gewonnen.

Momenteel wordt er in Nederland hard gewerkt aan de aanleg van het Gigaport-netwerk (next generation Internet in Nederland). Dit netwerk moet Internet-verbindingen op gigabit-snelheid gaan leveren. Hiermee wordt het mogelijk om allerlei innovatieve Internet-applicaties en diensten te gebruiken.
Gigaquest onderscheidt zich van andere wedstrijden omdat het gericht is op technologische innovatie. De wedstrijd is bedoeld om de Gigaport-doelgroep (hoger onderwijs en onderzoek en bedrijven die nieuwe Internet-applicaties ontwikkelen) te stimuleren om innovatieve applicaties en diensten voor het gigaport-netwerk te gaan ontwikkelen. De organisatie is in handen van Gigaport, Surfnet en Thinkquest met support van het Telematica Instituut en Twinning.
Ook wil de organisatie interessante netwerktoepassingen, waaraan in Nederland al wordt gewerkt, beter zichtbaar maken. Door deze netwerktoepassingen mee te laten doen aan een wedstrijd, kunnen de gigaport-doelgroep en andere geïnteresseerde partijen kennismaken met deze innovatieve ontwikkelingen. Tevens hoopt de organisatie het hoger onderwijs en onderzoek in Nederland intensiever te betrekken bij het Gigaport-project.
Het doel van Gigaport is de positie van Nederland in de nieuwe ICT-gedreven economie te versterken. Dit initiatief van de ministeries van Economische Zaken, Verkeer en Waterstaat en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, biedt bedrijven en instellingen een testomgeving voor nieuwe netwerkdiensten.
 
Meer informatie over de wedstrijd is te vindenhttp://www.gigaquest.nl.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.