Oude en nieuwe media slaan handen ineen

Het NOB en Interxion gaan samenwerken. De nieuwe combinatie levert geavanceerde datacenter- en facilitaire diensten voor het bedienen van de media.

Het nieuwe bedrijf dat zich zal vestigen in het Mediapark van Hilversum is van plan de hele media-industrie oplossingen te bieden voor de distributie van media-inhoud via Internet. Het NOB en Interxion ontwikkelen hiervoor gezamenlijk producten en diensten om hosting, opslag, ontwikkeling en distributie van inhoud voor Europese mediabedrijven aan consumenten mogelijk te maken.
"Wij gaan ervan uit dat de distributie van audio en video via Internet zich in de komende jaren sterk gaat ontwikkelen", zegt Bart van den Dries, oprichter en ceo van Interxion. "Dit geldt zeker voor de huidige omroepbedrijven, maar ook voor nieuwe creatieve toepassingen waarmee mensen met elkaar kunnen communiceren en boodschappen overbrengen met behulp van video - en audio-technologie. De mogelijkheden zijn onuitputtelijk en we staan nog maar aan het begin."
"Dit samenwerkingsverband is belangrijk voor het koppelen van Internetbedrijven en audiovisuele mediabedrijven in Europa", aldus Marius Jonkhart, bestuurder van het NOB. "Met deze mediavoorziening kunnen we onze klanten directe toegang bieden tot nieuwe distributiekanalen zoals breedband-Internet, mobiele apparatuur maar ook de bestaande TV-distributiemedia. Bovendien bieden wij hun de mogelijkheid om op efficiënte wijze over te gaan tot verschillende distributiemethoden en media-uitingen."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z Manuela Fun
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.