Umts-veiling komt langzamerhand op stoom

Na een wat trage eerste week is de stemming op de Umts-veiling in het Scheveningse Kurhaus nu pas goed losgebarsten.

Donderdagavond werden de biedingen door de zes Nederlandse telecom operators met 1 miljard gulden verhoogd tot in totaal ruim 3,74 miljard gulden. Van de vijf 'kavels' werd het meest geboden door Libertel, dat voor de grote Kavel A met 1,08 miljard gulden zijn rivaal KPN aftroefde. De eveneens grote kavel B verloor Libertel aan Telfort voor 1,11 miljard gulden. Op de kleinere kavels C, D en E bleven de eerder gedane biedingen overeind. Kavel C is tot nu toe voor 490 miljoen gulden eigendom van Dutchtone, kavel D voor 3G Blue (Ben en Deutsche Telekom) a raison van 535 miljoen gulden en kavel E zou voor Versatel zijn voor 445,2 miljoen gulden. Vandaag is het aan KPN om de biedingen te overtroeven.
De veiling is bedoeld om op een eerlijke de frequenties voor de derde generatie mobiele telefonie te verdelen onder de operators. Hiermee kan de gebruiker bellen, internetten en emailen via het mobieltje. Volgens organisator het ministerie van Verkeer en Waterstaat is het einde van de veiling nog lang niet in zicht en kan het nog best enige weken in beslag nemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-21T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.