Automatisering behoeft beroepsprofielen

De ICT-sector heeft behoefte aan heldere beroepsprofielen. FNV Bondgenoten ondersteunt daarom acties die dergelijke profielen gaan opzetten.

Dit bleek vorige week op het seminar 'Wil de echte IT'er opstaan', dat de vakbond organiseerde.
Volgende maand komt een speciale projectgroep met een aantal aanbevelingen. De bedoeling is om alle bestaande modellen te verzamelen waarin beroeps- en functieprofielen zijn opgenomen. Deze moeten de basis gaan vormen voor een standaard raamwerk voor beroepsprofielen. De projectgroep is in het leven geroepen door een zevental organisaties, waaronder de koepel van de beroepsorganisaties Spits.
Het formuleren van beroepsprofielen is onlangs toegevoegd als extra aandachtspunt op de lijst van de Taskforce ICT, die onder leiding stond van Ton Risseeuw. Er zijn, vertelt FNV-bestuurder Ans van Uffelen, veel profielen en functiebeschrijvingen. Het ontbreekt volgens haar echter aan een standaard waar werkgevers, werknemers en onderwijsinstituten zich aan kunnen meten.
Omdat de ontwikkelingen in de ICT-sector zo snel gaan, is het zaak de profielen tweejaarlijks bij te werken, meent Van Uffelen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-27T00:00:00.000Z redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.