Wiskunde-zomerkamp in trek bij de jeugd

De zevende wiskunde zomerkampen in Lunteren trekken opnieuw meer kinderen dan in voorgaande jaren. Dit jaar rekent Wim Berkelmans, directeur van het organiserende Vierkant voor Wiskunde, op zo'n tachtig deelnemers, een kleine tien meer dan vorig jaar.

Berkelmans ziet het enthousiasme voor het zomerkamp gestaag groeien, ondanks het feit dat werven van deelnemers niet eenvoudig is. "Met een advertentie krijg je de jeugd niet enthousiast."
De kampen, in de tweede en derde week van augustus georganiseerd voor kinderen van 10 tot 18 jaar in een jeugdherberg in Lunteren, hebben als doel te laten zien dat wiskunde leuk is, en niet stoffig. "We maken wiskunde boeiend voor een groep die breder is dan het clubje dat altijd al interesse heeft in wiskunde."
Tegelijkertijd wil het kamp een uitdaging zijn voor leerlingen met een bèta-knobbel, die zich in het reguliere onderwijs vervelen. Volgens Berkelmans beperken de lessen op school zich tot een algemeen niveau van scholieren. "Dat gaat meer zo van een groenteboer heeft zeven appels en vijf peren voor die en die prijs. En dan moeten de leerlingen uitrekenen wat dat moet gaan kosten."
Het is allereerst een gewoon kamp met zwemmen en sporten, benadrukt Berkelmans. Een deel van de activiteiten is wiskundig. De deelnemers moeten bijvoorbeeld een strategie bedenken om een voor hen onbekend spel te winnen. "Daar moet ook een wiskundige echt even voor gaan zitten."
Sommige deelnemers gaan uiteindelijk wiskunde studeren. Enkelen hiervan keren als begeleider naar de kampen terug. "Ze willen toch op een of andere manier betrokken blijven."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.