Rijnvervoer straks geregeld via Internet

Het traditionele vrachtvervoer over de Rijn staat een revolutie te wachten. Via een portal en online-handelsbeurs komen er mogelijkheden voor e-zakendoen.

Dankzij een Internet-portal en online-handelsbeurs krijgen expediteurs, rederijen, onafhankelijke tussenpersonen en particuliere schippers de mogelijkheid digitaal zaken te doen. Booz, Allen & Hamilton, een internationale adviesorganisatie op het gebied van strategie en technologie, gaat zorgen voor de ondersteuning van het nieuwe bedrijf.
De huidige markt voor het Rijnvrachtvervoer wordt geschat op 0,7 miljard euro per jaar, zo'n anderhalf miljard gulden. Dat bedrag betreft alleen de transacties aangaande vrachtbemiddeling. Daarnaast wordt nog eens vier miljard euro (meer dan acht miljard gulden) uitgegeven aan diensten die verband houden met het vervoer per schip.
Op de markt zijn grote verschillen in vrachttarieven te zien. Bovendien is er sprake van overcapaciteit. De nieuwe site zou ertoe moeten bijdragen dat dit probleem wordt opgelost. Bovendien kunnen andere markten voor deze wijze van vervoer worden aangeboord.
"We zien het enorme potentieel van e-commerce en de impact die dat zal hebben op het vervoer per schip over de Rijn", stelt Petroplus-bestuurder van Poecke, een van de intiatiefnemers. Hij verwacht dat de e-handelsmarkt een effectieve manier zal zijn om de efficiëntie te vergroten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.