KPN haakt definitief af in Bulgarije

KPN laat de Bulgaarse markt definitief voor wat het is, na het stuklopen van de onderhandelingen over een meerderheidsbelang in BTC.

Nu die onderhandelingen over een aandeel in de nationale Bulgaarse telefoonmaatschappij, samen met KPN's Griekse partner OTE, zijn mislukt, is het telecomconcern 'er klaar mee', aldus een woordvoerster. De overname van BTC was voor KPN de eerste mogelijkheid om in het buitenland een meerderheidsbelang te verwerven in de explosief stijgende mobiele telecommunicatiemarkt. Bovendien moet Oost-Europa de tweede thuismarkt worden. KPN heeft al belangen in telefoonmaatschappijen in Oekraïne, Hongarije en Tsjechië.
KPN heeft weinig goede herinneringen aan de onderhandelingen. Twee keer dacht het bedrijf een akkoord te hebben met de Bulgaarse overheid, maar steeds kwamen er weer nieuwe vragen en eisen op tafel. Onder druk van de onderhandelingen verhoogden KPN en OTE in maart het bod op het Bulgaarse belang met 90 miljoen dollar tot 600 miljoen dollar. Ook dat bleek uiteindelijk niet genoeg.
De Bulgaarse overheid maakte gisteren bekend dat de nieuwe verkoopronde voor BTC dit najaar wordt gestart. KPN doet daar dus zeker niet mee aan mee. De Bulgaarse regering verwacht dat er nu meer belangstelling zal zijn, vanwege de stabielere economische situatie in Bulgarije en in de regio. Volgens de Bulgaarse premier Petar Zhotev was de Kosovo-crisis de reden dat de belangstelling eerder niet zo groot was.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-02T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.