Unit 4 doet aandelenbod op Agresso

Unit 4 doet een bod op alle uitstaande aandelen van de Noorse Agresso groep. Hiermee ontstaat een Europese specialist in e-zakendoen en erp-oplossingen.

Softwarehuis Unit 4 zal per Agresso-aandeel 0,0581 nieuw aandeel Unit 4 geven. Dit komt neer op een overnamesom van 173 miljoen euro. Na inlijving wordt Unit 4 met 72 procent grootaandeelhouder in de combinatie en 28 procent voor de aandeelhouders van Agresso. Samen zullen ze een omzet van 200 miljoen euro genereren met 1400 medewerkers. Verder zal na de overname in september het aandelenkapitaal met bijna 40 procent worden uitgebreid.
Over het eerste halfjaar boekte Unit 4 een nettowinst van 5,8 miljoen euro op een omzet van 52 miljoen euro. De producent van onder meer Multivers softwarepakketten is vooral actief in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk en ziet Duitsland, Frankrijk en Zuid-Europa als zijn potentiële groeimarkten. En met Agresso ook in de Scandinavische regio. Samen hebben ze 20.000 klanten in 131 landen.
Analisten en beleggers waren niet enthousiast, want de overnametransactie zal geheel in aandelen plaatsvinden. Dat heeft verwatering van het aandelenkapitaal voor de aandeelhouders van Unit 4 tot gevolg, die weer moeten bijkopen. Op de Amsterdamse beurs zakte de koers van Unit 4 met ruim 9 procent tot 48,50 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-02T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.