ING trekt zijn aandelen Baan weer in

Na het bericht dat Invensys zijn bod op Baan gestand heeft gedaan met 72 procent van de aandelen in handen meldde ING zijn aandelen Baan weer af.

ING antwoordde desgevraagd aan vnunet "dat de continuïteit van Baan niet langer staat of valt met de aanmelding van ons belang aan Invensys". Hiermee behaalt de bankverzekeraar alsnog het fiscale voordeel van grofweg 250 miljoen gulden voor zijn 5,9 procent deelneming uit de aanstaande liquidatie van Baan. Had ING zijn deelneming niet teruggetrokken, dan was het verlies rond 750 miljoen gulden geweest.
Invensys heeft met zijn 72 procent aandelen Baan direct de leiding overgenomen om de continuïteit te waarborgen op korte termijn. Verder dreigt Invensys met rond 750 ontslagen wereldwijd onder Baan-medewerkers. Dat is meer dan de aanvankelijk verwachte 250 ontslagen wereldwijd. Tot 29 augustus krijgen aandeelhouders nog de tijd om hun stukken aan te melden. Op de beurs stond het aandeel Baan onveranderd op 2,83 euro.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-03T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.