Baan-aandeelhouders mogen nog stemmen

Baan houdt op vrijdag 18 augustus een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Naast financiële details over Baan en nieuwe benoemingen krijgen de aandeelhouders alsnog de gelegenheid om te stemmen over de overname van Baan door het Britse Invensys, zo heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

De stemming is een formaliteit. Woensdag werd al bekend dat het Britse Invensys Baan definitief inlijft. Het bedrijf maakte bekend 72 procent van de aandelen te bezitten, en dat vindt het genoeg. Eerder zei het nog minstens 95 procent van de aandelen Baan te willen kopen voor 2,85 euro per stuk. Opmerkelijk daarbij is dat ING zijn belang van 5 procent niet verkoopt en daarmee een fiscaal voordeel van 250 miljoen gulden veilig stelt.
Woensdag sloot de tot tweemaal toe verlengde termijn waarop aandeelhouders Baan hun stukken konden inleveren. Vandaag kan voor het laatst in Baan op de beurs worden gehandeld. Het beursbestuur maakte gisteren bekend dat Baan in november officieel van de beurs wordt afgevoerd.
Hoeveel ontslagen er bij Baan gaan vallen, is nog altijd niet bekend. Nieuwsdienst Computergram spreekt over achthonderd ontslagen. Invensys zei gisteren daar zo snel mogelijk uitsluitsel over te geven. Het bedrijf maakte gisteren wel bekend dat de in januari noodgedwongen als bestuursvoorzitter aangetreden Pierre Everaerts weer zijn plaats zal innemen in de Raad van Commissarissen. Laurens van der Tang wordt de nieuwe bestuursvoorzitter.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.