Tiscali wil World Online overnemen

De Italiaanse Internet-aanbieder Tiscali is van plan World Online over te nemen. Voor World Online (WOL) zou overname door Tiscali de reddende engel kunnen zijn.

Hoewel de Nederlandse Internet-aanbieder na de onfortuinlijke beursgang eerder dit jaar een oorlogskas heeft van 1,6 miljard euro, kan de isp niet alleen overleven.
Volgens analist Philip Scholte van Van der Hoop Effectenbank hing een overname van WOL al langer in de lucht. "Het kan met een beetje inhoud niet overleven, zeker nu het nu nog moet gaan beginnen met het ontwikkelen van eigen telecomdiensten en glasvezelringen, aldus Scholte. "Hier helpt de nieuwe ceo, James Kinsella, ook niets aan."
Tiscali is al verder met het ontwikkelen en aanleggen van glasvezelringen rond de Europese zakencentra. Als Internet-aanbieder is Tiscali met 1,4 miljoen abonnees marktleider in moederland Italië. Scholte: "Alleen de prijs is kritiek. Vermoedelijk zal die ergens tussen 10 en 15 euro per aandeel liggen, altijd nog ver onder de introductiekoers van 43 euro."
Er waren al eerder geruchten dat de twee met elkaar praatten. Nu Tiscali de gesprekken met het Franse Libertysurf heeft beëindigd, moest Tiscali de fusiebesprekingen met WOL bevestigen. WOL zelf wil nog steeds geen commentaar geven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-07T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.