Italiaanse Tiscali wil World Online inlijven

Gisteren bevestigde World Online de fusiebesprekingen met het Italiaanse Tiscali. De overname zou WOL opnemen in een breder samenwerkingsverband.

Tiscali en WOL zouden samen met 4,7 miljoen abonnees de op een na grootste isp (Internet service provider) worden in Europa, na het Duitse T-Online. Analisten schatten de waarde van WOL op zo'n 8 miljard euro, waarvan 5 miljard voor de leden, 1,5 miljard voor de infrastructuur en 3,5 miljard in de knip, overgehouden uit de beursgang. De beurswaarde van WOL is echter de helft.
Tiscali is twee keer zoveel waard, maar zag eerder dit jaar zijn beursgang aan de Milanese beurs mislukken. Grootaandeelhouder en president van Tiscali Renato Soru wil samenwerken met de Hongkongse KPN-partner Hutchison Whampoa om te bieden op Umts-veilingen. Het heeft verkennende gesprekken met Deutsche Telekom hierover reeds beëindigd. KPN is desgevraagd geïnteresseerd in WOL, dat graag van zijn inhoud af wil en meer telecomdiensten wil aanbieden. Soru zei verder dat in het geval van overname de naam World Online zal verdwijnen; het bedrijf zal opgaan in de Italiaanse aanbieder van Internet- en telecomdiensten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-09T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.