Microsoft heeft problemen met tv-software

Microsoft lijkt zijn software voor de interactieve televisie-dienst van kabelgigant UPC niet op tijd operationeel te hebben.

In Nederland moet deze dienst in september van start gaan. Maar waarschijnlijk zonder het volledige softwarepakket van Microsoft, zo meldt persbureau Reuters.
Slecht nieuws voor UPC, dat voor eind dit jaar zo'n 30 duizend opzetkastjes had willen afzetten. Met deze interactieve boxen zijn bijvoorbeeld toepassingen als films-op-aanvraag, spraakherkenning en breedband Internet via de televisie mogelijk. Tenminste, dat was de bedoeling.
Nu Microsoft zijn deadline lijkt te gaan missen is de kans groot dat UPC sterk afgeslankte software moet gebruiken. Hiermee zijn alleen basisfuncties beschikbaar, zoals een elektronische programmagids en webbrowser.
De geavanceerdere programmatuur zal in dit geval later te downloaden zijn.
Hoewel analisten waarschuwen voor een premature introductie van de software, lijkt er voor UPC niet veel anders op te zitten. Uitstel van de televisie-dienst is volgens het verliesgevende kabelbedrijf geen optie omdat het daarmee de lucratieve decembermaand mist. De vraag is echter of potentiële kopers zitten te wachten op een product dat, voorlopig althans, niet kan waarmaken wat het heeft beloofd. Het is dan ook niet helemaal uitgesloten dat UPC zijn kastjes uitrust met software van concurrenten van Microsoft.
Philips en Motorola produceren deze boxen. De Nederlandse elektronica-reus zal binnen het jaar 250 duizend UPC-exemplaren van de band laten rollen. Philips, dat zegt op schema te zullen leveren, heeft tevens een deal gesloten met AT&T. Het bedrijf zal 1 miljoen opzetkastjes gaan leveren aan de Amerikaanse kabelgigant.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-15T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.