Primacom betaalt 800 miljoen voor Multikabel

Het Duitse kabelbedrijf Primacom, waarin UPC een belang van 22,3 procent heeft, betaalt ruim 800 miljoen gulden voor de Nederlandse branchegenoot Multikabel.

Multikabel heeft 300.000 klanten in de kop van Noord-Holland. Met de aankoop heeft Primacom nu ruim 1,2 miljoen abonnees. Het Duitse kabelbedrijf is actief in Sachsen, Sachsen-Anhalt, Thüringen en de regio Rijn-Main.
Volgens financieel directeur Blom van Multikabel zijn de aandeelhouders 'buitengewoon content met het riante overnamebedrag'. Primacom en Multikabel kwamen half juli al tot een overeenstemming, alleen de prijs was niet nog bekend. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. Het bedrijf blijft vooralsnog ook onder de eigen naam werken.
Financieel directeur Thomason van Primacom sprak gisteren van een succes. "Deze aankoop heeft onze marktpositie als Europees communicatiebedrijf versterkt. Ons marktaandeel bedraagt nu 5 procent in Duitsland en in Nederland", aldus Thomason. Vooral de mogelijkheden van digitale televisie, in Noord-Holland ingevoerd onder de naam Mr. Zapp, stemt de Duitser positief. Ook andere kabelbedrijven als UPC, Casema en Essent kennen deze dienstverlening. Multikabel wil volgend jaar ook telefoondiensten via de televisiekabel aanbieden.
De expansiedrift van Primacom reikt verder dan Multikabel. Het Duitse bedrijf heeft ook interesse in het Alkmaarse kabelnetwerk, dat samen met Multikabel één groot kabelbedrijf kan vormen. De onderhandelingen over deze overname lopen nog. Primacom zou, zo werd al eerder bekend, 100 miljoen over hebben voor het bedrijf, dat 40.000 abonnees telt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.