Philips en Levi's brengen cyberjas

Philips en Levi's lanceren een elektronische jas met onder meer een ingebouwde GSM en een MP3-speler. Nog een maand, dan kan de echte elektronicafreak zich letterlijk koesteren in zijn nieuwste gadget.

Kledingontwerper Osti heeft zich met de jas gericht op mensen die volledige controle over hun leven en hun omgeving willen hebben en/of altijd bereikbaar willen zijn. Verder moet de jas voelen als een tweede huid. De jas, die ongeveer 2400 gulden zal kosten, is alleen te koop in vijftig exclusieve kledingwinkels in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden en de Benelux. In totaal worden er 2500 gemaakt.
De ICD+-jas, zoals het kledingstuk gaat heten, bevat een telefoon die door spraakherkenning te bedienen is. De microfoon en de oordopjes zijn verwerkt in de kraag. Verder heeft de jas een MP3-speler die te bedienen valt met een klein toetsenbordje in de jaszak.
Philips spreekt over 'de uitdaging de elektronica zo plat en flexibel mogelijk te maken'. Het concern werkt sinds 1995 aan het project Philips Wearable Electronics. Het is voor het eerst dat een dergelijk commercieel product op de markt wordt gebracht. Het uiteindelijke doel van het concern is Philips-technologie in elk kledingstuk.
In de jassen zijn nog draden verwerkt maar de kleding is gewoon wasbaar. Philips is bezig met het ontwikkelen van stoffen die stroom geleiden. "Voor nieuwe producten zullen we per definitie weer in zee gaan met Levi's. Wij leveren alleen de technologie", aldus Philips.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.