VNU verkoopt Scoot Nederland en België

Uitgeverij VNU stoot zijn aandeel in Scoot Nederland en België af voor 47 miljoen euro. Scoot Engeland en het Franse Vivendi nemen de belangen over.

VNU had een belang van 75 procent in Scoot Nederland en 50 procent in Scoot België. Eerder dit jaar had de uitgever al aangegeven zijn belangen in Scoot te willen verminderen tot 25 procent. Hiervoor sloot de onderneming in maart dit jaar een akkoord. Bij de definitieve onderhandelingen is het besluit genomen het aandeel in zijn geheel af te stoten.
Reden voor dit besluit is dat de manier van zakendoen van VNU World Directories (Gouden Gidsen) en van Scoot in toenemende mate uit elkaar lopen. Scoot vraagt geld aan ondernemingen voor het vermelden van het bedrijf aan mensen die gebruik maken van de zoekdienst. De Gouden Gids, die onder VNU World Directories valt, plaatst de informatie van bedrijven gratis. Alleen als de bedrijven aanvullende reclame willen, moeten ze hiervoor betalen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-17T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.