Kranten.com mag blijven koppensnellen

Internet-site Kranten.com mag van de rechter doorgaan met het vermelden en doorlinken van krantenkoppen van PCM-dagbladen.

De rechter verwierp het argument van uitgeverij PCM dat met het noemen van zijn krantenkoppen het auteursrecht zou worden geschonden. PCM had geprotesteerd omdat de voorpagina's van de betreffende kranten dan worden overgeslagen door de 'diepe links' (links die rechtstreeks naar het betreffende artikel op de site van de krant leiden, en dus de homepage overslaan). "Dat scheelt ons inkomsten", aldus PCM-directeur Jan Greven.
De rechter bepaalde echter dat er geen eigendomsrechten worden geschonden.http://www.kranten.com mag gewoon doorgaan met het gebruiken en doorlinken van de krantenkoppen uitde Volkskrant,Algemeen Dagblad,NRC Handelsblad,Trouw enHet Parool. "De wijze waarop Kranten.com een overzicht geeft is zorgvuldig en niet in strijd met de in het maatschappelijke verkeer geldende regels, aldus de rechter. Door dit kort geding heeft de Internet-site maar liefst 1,5 miljoenpageviews gescoord in de maand augustus.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-22T00:00:00.000Z Frits Njio
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.