Ordina sluit overname Rijnconsult af

Ordina heeft gisteren het Arnhemse management-consultancy bureau Rijnconsult definitief overgenomen.

De toetreding van dit bureau past binnen de groeiambities en de strategie om meer toegevoegde waarde aan de klant te kunnen bieden, aldus Ordina. Rijnconsult heeft volgens Ordina een sterke verankering binnen het topmanagement van het Nederlandse bedrijfsleven, terwijl Ordina koersveranderingen kan vertalen naar ict-oplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van e-zakendoen. Rijnconsult heeft circa 130 medewerkers en realiseerde in 1999 een omzet van circa 40 miljoen gulden.
Rijnconsult is niet de eerste aankoop van Ordina dit jaar. Het bedrijf zoekt zijn groei vooral in de aankoop van bestaande bedrijven. In mei kaapte het ict-bedrijf al de automatiseringsafdeling van uitkeringsgroep Relan weg voor de neus van Pink Roccade. Met de overname wilde Ordina voet aan de grond krijgen op de groeiende markt van sociale zekerheid en pensioenen. Relan is goed voor een omzet van bijna 200 miljoen gulden per jaar. Op 1 oktober moet de overname helemaal rond zijn.
Verder kocht Ordina eerder VNI in Breda, een management-consultancy organisatie met twaalf consultants. VNI richt zich primair op projecten rondom de thema's erp, crm en e-zakendoen. Het realiseerde in 1999 een omzet van drie miljoen gulden.
Ordina telt momenteel ruim 3.150 medewerkers en komt op 29 augustus met zijn halfjaarcijfers. Het bedrijf heeft eerder gezegd dat omzet en resultaat in 2000 sneller groeien dan de markt voor ict-dienstverlening.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.