Rietakker: "We blijven gewoon les geven"

Basisschool De Rietakker zet de computer bij het onderwijs in waar dat zinvol is, "maar blijft verder gewoon les geven", aldus directeur Martin van Veelen.

De school heeft een leerkracht vrijgesteld voor ontwikkeling van PC-integratie in de lessen.
Op De Rietakker was het woensdag groot feest, omdat KPN 1,5 miljoen gulden en kennis beschikbaar heeft gesteld voor een informatietechnisch verantwoord schoolgebouw. Woensdag werd het project officieel opgeleverd.
Van Veelen zegt het belangrijk te vinden dat kinderen al op een zo vroeg mogelijke leeftijd leren een goede houding achter de computer aan te nemen om te voorkomen dat zij later lichamelijke klachten ontwikkelen. Voorts wil hij Internet gebruiken om leerlingen de gelegenheid te geven hun werkstukken en spreekbeurten te vervolmaken. "Maar we blijven ook gewoon toestaan dat een kind bij een spreekbeurt een foto doorgeeft, die vervolgens de hele klas doorgaat en de laatste leerling weet dan niet meer waar die foto mee te maken heeft."
Van belang acht hij het voorts dat een docent is vrijgemaakt voor de toepassing van ict binnen het onderwijs. Deze leerkracht heeft tevens de taak zijn collega's vertrouwd te maken met alle gloednieuwe apparatuur. Van Veelen is voornemens de ervaring die hij opdoet met 'de school van vandaag' te delen met wie daarin maar in het onderwijsveld is geïnteresseerd. Hij denkt eerst een maand of twee nodig te hebben om als team wegwijs te zijn in het netwerk. Daarna volgt de verdieping: verantwoord gebruik van ict op een basisschool. Dat zal zeker gaan bevatten hoe kinderen zinvol met Internet moeten omgaan.

Teus Molenaar

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.