Internethandel goed voor omzet hoekman

Hoekmansbedrijf Van der Moolen voorziet de Internet-transacties in Europa in een jaar of vier op het Amerikaanse peil van 50 procent van het totaal gaat komen.

Het bedrijf maakte donderdag een halfjaaromzet van 505 miljoen gulden bekend. Bij die meer dan verdubbeling van de omzet steeg de winst ten opzichte van het eerste halfjaar van 1999 met 90 procent tot 156 miljoen.
En Van der Moolen verwacht nog meer. De belangstelling voor de beurs groeit bij het grote publiek nog steeds. Voor Van der Moolen betekent dat extra omzet. Ook het op en neer jojoën van de koersen betekent extra handel in aandelen en dus omzet. De onzekerheid in de IT-sector legt in elk geval Van der Moolen geen windeieren.
Het ging uitstekend: van de 130 handelsdagen waren er 128 winstgevend. "In het eerste kwartaal was de score van het aantal winstdagen al spectaculair, maar beter dan de 100 procent van het tweede kwartaal kunnen we het niet doen", aldus directievoorzitter Böttcher. Van belang voor het resultaat is de stabiele brutomarge van 60 procent en het gegeven dat Van der Moolen zelf niet speculeert. "We beleggen niet, we handelen."
Van der Moolen speelt op allerlei manieren in op verwachte ontwikkelingen. Zo heeft het bedrijf zich aangesloten bij de nieuwe Amerikaanse elektronische optiebeurs ISE. Voorts doet het mee in Jiway, een initiatief van Morgan Stanley en de Zweedse OM Gruppen. Op Jiway kunnen liefhebbers handelen in 6000 verschillende aandelen.
De opkomst van de Internethandel speelt een grote rol. Böttcher verwacht dat Internethandel een grote vlucht gaat nemen in Europa. "Zeker nu ook de grote banken de knop op dat punt hebben omgedraaid."
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-25T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.