Politie schakelt web in bij scholing agenten

De vijf politiescholen in Nederland gaan grootschalige netwerken (en het web) inzetten bij het opleiden en bijscholen van de 45.000 agenten.

Om de voortgang van het onderwijs te monitoren en te sturen, gebruiken de opleidingen het onderwijsmanagementsysteem van het Amerikaanse IT-bedrijf Docent. Het werkt middels een gesloten netwerk dat toegankelijk is via Internet.
In de hal van de politieschool in Leusden bekijken twee agentes-in-opleiding, op blote voeten en gestoken in judokakleding, hun rooster. Buiten jagen aankomende agenten in oude politieauto's met loeiende sirenes op een acteur die een boef naspeelt.
Dergelijke praktijkoefeningen worden volgens directeur van het Politie Kennisnet Wim Broer nooit vervangen door het web. Datzelfde geldt voor klassikaal onderwijs. Wèl wordt het binnenkort mogelijk om een deel van de opleiding via het intranet te volgen, dan wel het geleerde nog eens in te zien. Het systeem van Docent vormt hiervoor het platform. Het biedt straks wetsartikelen, jurisprudentie, checklisten en toelichtingen, die overal vandaan zijn te bestuderen. Gelijktijdig administreert het de vorderingen van iedere individuele agent.
Bang voor verlies van werk hoeven de huidige zeshonderd politiedocenten niet te zijn. "Door het inzetten van deze leermiddelen komt er juist veel meer werk." De mogelijkheden om het onderwijs te monitoren maken dat docenten volgens Broer naast het overdragen van kennis de leerlingen meer zullen gaan begeleiden en coachen. Bij de meeste docenten is de angst voor de vernieuwing van het politieonderwijs verdwenen, vertelt Broer. "Ze vinden het wel spannend."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-25T00:00:00.000Z redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.