Oprichters zetten Wisdom in de etalage

Wisdom International zoekt een koper. De leverancier van Internetoplossingen uit Assen voert op dit moment oriënterende gesprekken met belangstellenden.

Internetbedrijf Devote uit Bunnik behoort tot deze groep. In september of oktober moet de keuze zijn bepaald.
Peter Poortinga (ex-BSO) en Philip Abernathy (ex-Shell) hebben Wisdom ruim vijf jaar geleden opgericht. Beiden hebben elk 40 procent van de aandelen in hun bezit. Het personeel heeft de resterende 20 procent in handen via een aandelenregeling.
"De oprichters willen van hun belang af, omdat ze weinig voeling meer hebben met het bedrijf", zegt Willem Weijers ad-interim directeur Wisdom International. Wijers bekleedt deze post nadat de grootaandeelhouders zich hadden teruggetrokken als actief bestuurder. Poortinga wil tijd voor zichzelf, terwijl Abernathy Wisdom Products heeft overgenomen. Dit productgeoriënteerde onderdeel paste niet goed bij het dienstverlenende karakter van de rest van het bedrijf. Abernathy heeft het omgedoopt tot Thrulogic, leverancier van toepassingen voor bedrijfsmanagement, zoals de software van Augeo.
Weijers wil niet aangeven met welke partijen hij gesprekken voert. Volgens aandeelhouder Poortinga lopen er in ieder geval gesprekken met een beursgenoteerd bedrijf. In dat licht bezien zou Devote uit Bunnik in aanmerking komen. Het Internetbedrijf kent Wisdom goed - het voert evenals het Assense bedrijf opdrachten uit voor de Gasunie - en is ook actief in Noord-Nederland na de overname van Insite uit Zwolle. Navraag bij Devote-directeur Dennis Steen leert dat er inderdaad verkennende gesprekken worden gevoerd.
Inmiddels spreekt men van Wisdom International: een holding met drie BV's, een omzet van circa tien miljoen gulden en zo'n 65 medewerkers. De holding bestaat uit: Wisdom Groupware (Lotus Notes, 7 man), Wisdom Assen (de oudste en grootste groep; ontwerpen en beheren van web-maatwerkapplicaties, 43 man) en Wisdom Solutions (internet-oplossingen, 17 man).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-25T00:00:00.000Z redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.