Centric start bedrijf voor Internet-kennis

Centric, het bedrijvenconglomeraat van Gerard Sanderink, brengt zijn Internet-expertise onder in een nieuwe, zevende, werkmaatschappij: Centric e-Technology.

Het vorig jaar overgenomen bedrijf Vision vormt daarvan de kern die binnenkort wordt uitgebreid met een nieuwe acquisitie. Dit bedrijf, waarvan Sanderink de naam nog niet prijsgeeft, telt zestig man. Centric e-Technology moet volgend jaar naar 200 à 250 medewerkers groeien, volgens hem een minimale omvang om adequaat onderzoek en ontwikkeling te kunnen plegen.
De nieuwe werkmaatschappij, onderdeel van de divisie Information Engineering, ondersteunt de horizontale activiteiten van Centric, met detachering naar onder meer banken en verzekeraars, reisbranche en telecomsector. "Bij banken verdwijnen regiokantoren, bij verzekeraars tussenpersonen. Er ontstaan nieuwe applicaties als moderne frontoffice op oude backoffice-systemen, waarbij steeds meer webtechnologie wordt gebruikt. Ook de rol van reisbureaus verandert en via Internet boeken klanten vaker rechtstreeks bij touroperators."
Verticale bedrijven moet Centric e-Technology ook ondersteunen; de plannen voor de lokale overheid zijn het meest uitgewerkt. Zo werkt Centric Public Sector Solutions (PSS) aan een generieke website voor gemeenten. PSS-directeur Karim Henkens: "Voor gemeenten is het duidelijk dat ze iets met Internet moeten, maar ze hebben moeite er meer van te maken dan een digitale gemeentegids."
Tot de activiteiten behoren het ontsluiten van de gemeentegids (en andere 'statische informatie'). Een tweede component is voor het opslaan, onderhouden en presenteren van meer specifieke, vaak dynamische gegevens, zoals actuele ontwikkelingen op het gebied van de ruimtelijke ordening en toeristische informatie. Derde onderdeel moet de elektronische dienstverlening ondersteunen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-01T00:00:00.000Z redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.