Tie ziet alsnog af van overname AND

Tie neemt AND toch niet over. Nadat AND duidelijk had gemaakt niet van de avances gediend te zijn, liet Tie gisteren weten dat nu gepraat wordt over samenwerken.

Elektronisch uitgever AND zit al een tijdje in de problemen. Gisteren maakt het met de publicatie van de halfjaarcijfers duidelijk dat de moeilijkheden nog niet minder zijn geworden. De leverancier van databestanden met wegen, adressen en vluchtgegevens heeft in de afgelopen zes maanden een verlies geleden van 3,3 miljoen euro (7,25 miljoen gulden). Dat verlies is ruim zes keer zo groot als in het eerste halfjaar van 1999. Ten opzichte van de tweede helft van vorig jaar is het een verbetering: toen leed AND een verlies van 5,5 miljoen euro (12 miljoen gulden). De koers van het bedrijf kelderde gisteren verder met eenzevende tot 1,40 euro.
De koers kreeg eerder dit jaar een impuls toen het Zwitserse Distefora bekendmaakte AND te willen overnemen, met name vanwege de waardevolle databestanden. Eind juni meldde softwarebedrijf Tie zich eveneens als overnamekandidaat. De twee overnamekandidaten waren geïnteresseerd in verschillende onderdelen van het bedrijf en hadden daarover al onderling contact gehad. Omdat er te weinig schot in zat naar de smaak van Tie, besloot het Hoofddorpse bedrijf zelf een openbaar bod op de aandelen AND aan te kondigen. Na een afwijzing van de e-uitgever werd het even rustig rond AND.
Gisteren maakte Tie echter bekend definitief af te zien van een overname. De bedrijven passen toch niet zo goed bij elkaar als was gedacht, aldus een officiële bekendmaking. Bovendien zit het Tie momenteel ook even niet mee. Het bedrijf maakte gisteren een verlies vóór belasting van 4,7 miljoen euro (10 miljoen gulden) bekend over het derde kwartaal. In 1999 maakte kon Tie nog een winst van 0,75 miljoen euro (1,65 miljoen gulden) over diezelfde periode bekendmaken. Evenals AND moest Tie gisteren een fiks koersverlies incasseren. Het aandeel zakte met 12 procent tot 7,70 euro.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-30T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.