Yournews biedt nieuws AutomatiseringGids aan

Yournews, leverancier van nieuws op Internet, heeft een overeenkomst gesloten met Automatisering Gids voor het leveren van IT-nieuws.

Yournews heeft voor het eerst een grotere Nederlandse uitgever weten te strikken voor zijncontent syndication. Het bedrijf ziet zichzelf als een platform waarop leveranciers en afnemers nieuws kunnen uitwisselen. Op Internet is dit een vrij nieuw verschijnsel. Automatisering Gids krijgt een percentage van de bijdrage die Yournews vraagt voor het plaatsen van IT-nieuws.
Het biedt Internet-aanbieders en grote bedrijven een nieuwsvoorziening aan voor diverse digitale media zoals Internet, WAP, SMS, email, voice mail en Teletext. Het nieuwsaanbod van Yournews beslaat inmiddels economie, politiek, sport, vermaak, weer, verkeer en nu IT-nieuws. De inhoud van Automatisering Gids komt op de Internet portals van Altavista, Everyday.com en Chello. Yournews verkoopt deze informatie ook aan bedrijven die via hun intranet nieuws willen verspreiden. Zo heeft Yournews een overeenkomst met Origin.
Volgens directeur Jan van Ottele van Yournews geeft de overeenkomst met Automatisering Gids aan dat grote uitgeverijen brood zien in deze bron van inkomsten. Van Ottele zegt ernaar te streven om binnen een jaar de huidige 35 nieuwsaanbieders naar 70 op te schroeven. Hij hoopt zaken te doen met niche-partijen, zoals nu Metioconsult en met breder opererende nieuwsaanbieders. Het bedrijf heeft overeenkomsten met Associated Press en Moneyview en hoopt op een aantal Nederlandse nieuwsaanbieders.
Van Ottele ziet een grote markt voor Yournews, omdat het doorplaatsen van artikelen op Internet, naast een bron van inkomsten, ook naamsbekendheid oplevert. "Onze filosofie is dat Internet een gedistribueerd medium is. Er zijn zoveel websites dat het moeilijk is de aandacht van bezoekers vast te houden. Op het moment dat een nieuwsleverancier zijn product via ons te koop aanbiedt, is de kans groter dat dit meer aandacht krijgt. Deze strategie is wezenlijk anders dan het exclusief publiceren binnen een portal, waar alle lezers naar toe zouden moeten komen."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-31T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.