Jorritsma opent netwerk voor technostarters

Minister Jorritsma van economische zaken heeft gisteren 'Dreamstart' geïnstalleerd, een netwerk voor hightech-starters.

Met het platform wil de minister de kansen van hightech-starters vergroten. Dat moet gebeuren door onder meer starters te helpen contacten te leggen met verstrekkers van risicokapitaal (venture capitalistst, informal investors) en de algemene sfeer in Nederland rond het beginnen van een hightech-bedrijf te verbeteren.
Een belangrijk instrument van Dreamstart zal een website zijn, die een overzicht biedt van alle initiatieven voor technostarters:http://www.dreamstart.nl. De website gaat dit najaar in de lucht. Het hele project heeft in principe een looptijd van drie jaar.
In die periode wil Dreamstart ook stimuleren dat universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstituten en marktpartijen als bedrijven en financiers netwerken vormen om zogenaamde broedplaatsen voor starters op te zetten voor diverse technologie-gebieden.
Hightech starters vormen volgens Jorritsma een noodzakelijk onderdeel van een hoogwaardige en innovatieve economie. Veel toegevoegde waarde wordt door juist deze kleine risicovolle ondernemingen ontwikkeld en op de markt gebracht. De bewindsvrouw acht starten daarnaast boven-proportioneel belangrijk voor het commercialiseren van aan universiteiten en hogescholen ontwikkelde kennis. Bij hightech starters groeit de omzet volgens EZ-cijfers bijna 50 procent harder dan die van een gewone starter. Bovendien creëren ze veel directe werkgelegenheid: hightech starters vertonen een vier keer zo hoge werkgelegenheidsgroei als andere startende ondernemingen.
In Nederland starten momenteel ongeveer 40.000 tot 50.000 mensen per jaar een eigen bedrijf, waarvan 6 tot 7 procent te karakteriseren is als technostarters. Internationaal gezien scoort Nederland hiermee laag, vindt de minister.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.