Letsbuyit schrapt banen in Amsterdam

Het Internetbedrijf Letsbuyit.com schrapt 8 van de 50 banen bij het Nederlandse kantoor in Amsterdam. De operatie is onderdeel van een reorganisatie waarbij in Europa 80 van de 400 werknemers hun baan verliezen.

Het Internet-bedrijf heeft tot de sanering besloten naar aanleiding van de tegenvallende halfjaarcijfers. Letsbuyit.com wil de logistiek en de marketing centraliseren. "De verschillende landen werken te individueel", aldus een woordvoerder. "We gaan de activiteiten centraliseren in Duitsland, Zweden en Engeland."
Nederland is het financiële hoofdkwartier. Bovendien herbergt de vestiging een logistiek centrum. De reorganisatie zal naar schatting ruim 3 miljoen gulden kosten. Het Internet-bedrijf ging in juli naar de beurs en heeft een intensieve televisiecampagne gevoerd met spotjes waarin nijvere mieren producten lopen te sjouwen. De beursgang bracht ongeveer 140 miljoen op, waarvan volgens het bedrijf nog 134 miljoen over is.
Letsbuyit.com onderhandelt namens consumenten met fabrikanten om een zo laag mogelijke prijs te bedingen. Hoe meer mensen een bepaald artikel willen kopen, des te lager de prijs. Het bedrijf biedt producten aan in vrijwel geheel Europa met uitzondering van het Oostblok.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.