Reisinformatie kan snel via mobieltje

Technisch is het mogelijk via gsm reisinformatie over openbaar vervoer rond te sturen. Reizigersvereniging Rover heeft dit laten onderzoeken.

Op een mobiele telefoon is het mogelijk te weten te komen of een trein, tram of bus al dan niet op tijd rijdt. Uit een studie van Verkeer & Milieu Consultancy in Maarssen (in opdracht van Rover) blijkt dat het idee technisch uitvoerbaar is.
De openbaar-vervoerinformatie moet dan wel continu worden doorgegeven aan een centrale plek. Deze serviceprovider bewerkt de informatie zodanig dat reizigers die onderweg zijn steeds ongevraagd informatie krijgen. Passagiers kunnen ook zelf reisinformatie inwinnen en eventueel een plaats in bijvoorbeeld de trein reserveren.
Overigens verstuurt de Haagse vervoerder HTM al als eerste reisinformatie naar Wap-telefoons. De dienstregeling is op te vragen in vier opties, te weten ritten in het uur dat iemand belt, eerste rit, laatste rit of andere tijden.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.