Amerikanen helpen PTT met digitale postzegel

De Californische onderneming E-Stamp heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met PTT Post. Ons land wordt de proeftuin voor een 'Internet-postzegel'.

PTT Post en E-Stamp brengen een digitale postzegel op de markt. De zegel kan via Internet 24 uur per dag, zeven dagen per week worden aangeschaft. De twee partners mikken in eerste instantie vooral op het midden- en kleinbedrijf. Deze bedrijven zijn nu nog vaak veel tijd kwijt met het kopen en plakken van postzegels.
Nederland is het eerste land in Europa waar de digitale postzegel wordt geïntroduceerd. PTT Post gaat met zo'n honderd ondernemers uit het mkb en met zo'n vijfentwintig particulieren gedurende drie maanden twee manieren van digitaal frankeren onderzoeken. De gebruiker koopt via Internet frankeertegoed bij PTT Post. In het ene geval wordt een speciale zegelprinter gebruikt. De zegelprinter heeft een geïntegreerde weegschaal die automatisch de juiste frankeerwaarde berekent. Het apparaat print de digitale zegel (een unieke streepjescode) uit op een zelfklevend etiket. Dit zelfklevende etiket kan vervolgens als frankering op een brief of een pakket worden geplakt.
De andere optie die wordt onderzocht, maakt gebruik van een normale pc en printer. In een programma moet naast een frankeerwaarde ook een adres worden ingevuld. Het programma print naar keuze de digitale zegel op een envelop of direct op de brief. Wanneer de zegel op de brief wordt geprint, is er natuurlijk wél een envelop nodig met twee vensters: één voor het adres en één voor de zegel.
In de sorteercentra van PTT Post worden de digitale zegels door speciale scanners gelezen. Elke zegel bevat naast de frankeerwaarde essentiële informatie voortracking entracing.Bovendien is hij volgens PTT Post beveiligd tegen fraude. Er worden nog deelnemers voor het pilotproject gezocht. Geïnteresseerden kunnen de websitehttp://www.digitalezegel.com bezoeken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.