'Herintreders uiterst geschikt voor ICT'

ICT-bedrijven zijn ten onrechte huiverig voor het in dienst nemen van herintredende WAO'ers, allochtonen, gehandicapten en herintredende moeders.

Dat zegt instructeur Theo Hollenberg van Hiqit, een instituut dat opleidt tot ICT'ers. Angst voor extra kosten aan salaris, ziekteverzekering en aanpassingen is onnodig; deze vergoedt het rijk.
Hiqit (spreek uit Hai-kju-aiti) uit Alkmaar leidt voor bedrijven in het hele land mensen op tot ICT'ers, zoals helpdeskmedewerkers, systeembeheerders maar ook ontwikkelaars. De meeste cursisten stromen na de opleiding meteen door naar een baan, zo vertelt Hollenberg, die zo onder meer voor ABN Amrobank personeelsleden levert. Hij merkt bij het zoeken naar nieuwe cursisten dat het steeds lastiger wordt om goed gemotiveerde krachten te vinden, die de zware cursussen willen afmaken.
Een nieuwe bron blijkt de verzameling WAO'ers, allochtonen, herintredende moeders en gehandicapten. Recente wetswijzigingen moeten het in dienst nemen van herintreders bevorderen. Zo kunnen werkgevers 24.000 gulden subsidie krijgen als zij een gehandicapt personeelslid drie jaar lang in loondienst hebben. "De wet REA dekt alle loonkosten af die een werkgever maakt, mocht een gehandicapte onverhoopt ziek worden."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.