Nederlandse software voorkomt fraude

De Nederlandse onderneming Syfact komt met versie 2.0 van zijn software waarmee dubieuze transacties te onderzoeken zijn.

Om de internationale markt te bedienen, hoopt het Nederlandse bedrijf nog dit jaar kantoren te openen in Boston, Londen en Frankfurt. Syfact heeft de afgelopen jaren zoveel mogelijk de publiciteit gemeden. Marketingmanager Jouke van der Zee heeft één keer meegewerkt aan een radioreportage, maar daar heeft hij slechte herinneringen aan. Naar de reportage luisterden weinig mensen, maar in een daaropvolgend artikel inDe Telegraafverscheen prominent de naam van een grote bank als afnemer van de software. Sindsdien opereerde Syfact bij voorkeur in stilte.
Syfact is voortgekomen uit Inter Access, onder leiding van Gerard Willemse. Hij is nu voorzitter van de raad van commissarissen van de ontwikkelaar. In 1994 stonden de Nederlandse banken onder druk vanwege het wetsvoorstel Melding Ongebruikelijke Transacties (MOT), dat later is aangenomen in de Tweede Kamer. De software die op dat moment gebruikt werd, bleek niet geschikt om verdachte transacties op te sporen, waarna Inter Access bij een van die banken een maatwerkoplossing voor de security-afdeling ging ontwikkelen.
Toen de eerste oplossing eenmaal draaide bestond er zoveel belangstelling voor, dat de software-ontwikkelaars gingen werken aan een standaardpakket. Het ontwikkelen van dat pakket is in 1996, met kapitaal van Gerard Willemse, ondergebracht in Syfact International bv. Na vier jaar ontwikkelen is nu Syfact 2.0, een lichte versie van het oorspronkelijke product, uitgekomen. Het pakket bestaat uit het oorspronkelijke product, plus eenadministrator om de specifieke parameters van de gebruikers in te stellen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.