Philips komt met elektronische krant

Gisteren maakten onderzoekers van Philips bekend dat ze in staat zijn een elektronische, oplaadbare krant te realiseren.

over een elektronische krant die je tegen betaling op allerlei punten in Amsterdam zou kunnen 'opladen' met nieuws. Toen was het toekomstmuziek waarin niemand echt geloofde, maar nu zeggen Philips-onderzoekers dat ze zo'n krant kunnen maken.
De onderzoekers hebben een technologie ontwikkeld waarmee het mogelijk is oprolbare plastic beeldschermen te maken. Het elektronicaconcern beschouwt dit als een belangrijke doorbraak. De uitvinding maakt het mogelijk om goedkope kleine en grote schermen te maken. Ook zijn elektronische kranten mogelijk die papieren kranten kunnen vervangen, aldus Philips. Op korte termijn zijn echter nog geen nieuwe producten te verwachten.
Het bedrijf is erin geslaagd een beeld te projecteren op een flexibel scherm door gebruik te maken van plastic halfgeleiders in plaats van een traditionele siliconenchip.
"Het beeld is ruw, net zoals een beeldscherm met 64x64 pixels, aldus woordvoerster Vincken van Philips Research. Die 4096 puntjes steken schril af tegen de tegenwoordig gebruikelijke 17-inch monitor, waarbij op het scherm 480.000 (bij een resolutie van 800x600) of zelfs 786.432 (bij 1024x768) pixels te zien zijn.
De plastic-technologie is aanzienlijk goedkoper dan de tot nu toe gebruikelijke technieken, onder meer omdat de productie onder veel minder stringente voorwaarden kan plaatsvinden. Op het plastic beeldscherm kan honderd keer per seconde een ander beeld verschijnen.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-06T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.