Tulip wil meer dan PC's alleen bieden

Tulip Computers gaat naast gespecialiseerde high-end werkstations ook een serverlijn uitbrengen voor het mkb.

De producten moeten dit najaar beschikbaar zijn. Hoewel het bedrijf nog steeds het meeste geld zegt te verdienen met de verkoop van computers binnen de overheid en via PC-privé-projecten, wil het veel aandacht schenken aan wat het noemt 'nieuwe markten'. Notebooks, hardware voor draadloze toepassingen en een bedrijfsklare server gebaseerd op Intels Pentium III-processor moeten het bedrijf ook op de prijsbewuste mkb-markt (midden- en kleinbedrijf) meer kansen geven. De onderneming wil zich onderscheiden door dienstverlening en een complete lijn van producten.
Om de serverlijn, die de naam Vision Line meekrijgt, van de laatste snufjes te voorzien, heeft Tulip overeenkomsten gesloten met onder andere Onstream, APC en Computer Associates. Klanten kunnen wat betreft opslag, backup, noodstroomvoorziening en netwerkmanagement kiezen uit gestandaardiseerde software en hardware. Naast de clusteringsoftware van Windows biedt Tulip ook de clusteroplossing van het Amerikaanse Vinca aan, waardoor het serversysteem te spiegelen is zonder een centrale opslageenheid te gebruiken. Dit maakt het product goedkoper.
Vision Line moet een bedrijfsklaar product worden dat pas via het dealerkanaal bij de klant aanbeland als de software geïnstalleerd en geconfigureerd is. Flexibele onderhoudscontracten en een aparte service-afdeling moeten klanten de gewenste nazorg geven. Tulip slaat zo de weg in naar steeds meer dienstverlening.
Tulip gaat ook computers met AMD-processoren uitbrengen. Deze concurrent van Intel was in Nederland vooral succesvol bij de consument, maar moet met de gestandaardiseerde oplossing van Tulip ook de nodige zakelijke gebruikers krijgen. De klant krijgt zo meer keuzevrijheid. Onlangs nam het bedrijf L2 al over, waardoor ook op een aantal notebooks de merknaam Tulip prijkt. Daarnaast wil het ook met datacommunicatie-producten van Conceptronic bedrijven mogelijkheden voor mobiele toegang tot het bedrijfsnetwerk geven.
Producten met een hogere marge dan de traditionele PC moeten de bedrijfsomzet vergroten. Tulip heeft in november werkstations in de etalage staan die speciaal gericht zijn op gebruik binnen de medische- en de telecom-sector. De medische PC is aangepast om binnen de in de Europese Unie geldende stralingsnorm te blijven. De PC is het initiatief van Tulip Duitsland, waar de Europese richtlijnen voor straling al strikter toegepast worden. De in samenwerking met Telecom Italië ontwikkelde telecom-PC is voorzien van een aparte adapter, waardoor hij naast op het gewone 220 Volt ook op het in de telecomwereld gebruikelijke 48 Volt kan draaien.
Volgens Bernard Schäfer, senior vice president sales en marketing zal het laatste kwartaal van dit jaar een belangrijke maand zijn voor Tulip. "Het gaat niet zozeer om de aankondigingen als wel om het resultaat." Het bedrijf gaf aan voor zijn halfjaarcijfers meer tijd nodig te hebben en verwacht deze in de loop van september naar buiten te kunnen brengen. Het aandeel laat een stijgende lijn zien de afgelopen week.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-06T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf