Tiscali betaalt overname WoL in aandelen

De Italiaanse Internet-aanbieder Tiscali neemt World Online over voor 4,4 miljard euro in aandelen. De handel in beide aandelen is vanmorgen stilgelegd.

Zowel in Milaan als in Amsterdam was het niet meer mogelijk in aandelen van de twee ondernemingen te handelen, hangende de fusiebesprekingen.
Beide Internet-aanbieders praten al langere tijd met elkaar over een fusie of overname. Deze combinatie zou de tweede aanbieder in Europa worden na het Duitse T-Online, dat onlangs het Spaanse Yacom overnam. Tiscali betaalt hiermee exact de waarde van WoL, dat gisteravond sloot op 15,80 euro. Dat is een opvallende stijging vergeleken met 10 euro vorige week. Maar voor WoL-beleggers is dit dramatisch. Ten tijde van de beursgang van WoL in maart onder ceo Nina Brink betaalden zij de uitgiftekoers van 43 euro per aandeel. Geen extra premie dus voor WoL.
In Italië staat Tiscali bekend als één van de meest overgewaardeerde Internet-fondsen in Europa. Het ziet ernaar uit dat het creëren van schaalgrootte de grootste drijfveer is achter de overname. Voorlopig zal er geen winst worden gemaakt met het aanbieden van content. Inkomsten komen uit telefoontikken van de abonnees. Naar verluidt zal WoL-ceo Jim Kinsella ook de leiding van de combinatie op zich nemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-07T00:00:00.000Z Frits Njio