Ahold neemt Internetkruidenier over

De Amerikaanse Internetkruidenier Peapod, waarin Ahold een belang heeft van 51 procent, heeft diverse activiteiten van Streamline.com overgenomen.

Het gaat om een bedrag van 12 miljoen dollar (30 miljoen gulden). Streamline.com is met ongeveer 70.000 klanten een van de grotere Internetkruideniers in de VS, met een jaaromzet van circa 35 miljoen dollar. Dat heeft Ahold gisteren bij de presentatie van de tweede kwartaalcijfers bekendgemaakt.
Tot de door Peapod overgenomen activiteiten behoren de thuisbezorging, het klantenbestand en de distributiecentra van Streamline.com in Chicago, Washington DC en Baltimore. De medewerkers en het management in deze regio's komen over naar Peapod.
Door de aankoop kan Peapod samen met Ahold's supermarktketen Giant Landover in Washington DC en Baltimore nog dit jaar thuisbezorging gaan bieden aan miljoenen welvarende klanten in en om de Amerikaanse hoofdstad. Dat is eerder dan aanvankelijk werd verwacht. Peapod gaat de Internet-orders van klanten verzamelen en uitleveren via het van Streamline.com over te nemen distributiecentrum in Washington. Sinds enkele jaren verzorgt Peapod ook de thuisbezorging voor Ahold's Amerikaanse supermarktketen Stop & Shop.
Peapod, opgericht in 1989 en daarmee een pionier op het gebied van Internetkruidenieren, heeft circa 130.000 klanten en een jaaromzet van 73 miljoen dollar (182 miljoen gulden).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.