Microsoft bestrijdt illegaal gebruik opnieuw

Microsoft begint in Nederland een nieuwe campagne tegen illegaal gebruik van zijn software. De actie richt zich speciaal op het midden- en kleinbedrijf.

Het concern schat dat hier zo'n 70 procent van alle gebruikte software illegaal is, dat wil zeggen gekopieerd. Dat levert het softwareconcern naar eigen zeggen een schade op van 'ettelijke miljoenen' per jaar.
Microsoft heeft tot nu toe vooral met televisiespotjes kleinere ondernemers proberen duidelijk te maken dat het illegaal is om de software die voor één pc is gekocht, vervolgens te installeren op andere computers. Daarvoor zijn aparte licenties nodig.
Volgens Microsoft maken voor bedrijven die tussen de vijf en vijftig pc's hebben staan zich op grote schaal schuldig aan het illegaal installeren van de officepakketten (met onder meer Word, Excel, Power Point en Outlook), met ongeveer 40 procent de belangrijkste inkomstenbron van het Amerikaanse bedrijf.
Via radiospotjes probeert Microsoft de betrokken ondernemers er nu van te doordringen dat ze zich schuldig maken aan een misdrijf waarop een hoge boete staat. Daarnaast gaat het concern actief bedrijven benaderen. Hoe het bedrijf dat precies wil doen is onduidelijk, want Microsoft kan zich niet ongewenst toegang verschaffen tot bedrijven.
Bedrijven die illegaal software gebruiken, krijgen eerst de kans om binnen dertig dagen en zonder bijkomende kosten of boetes alsnog aan hun licentieverplichtingen te voldoen. Bij weigering volgen nadere stappen, waarbij Microsoft in het uiterste geval justitie inschakelt.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.