Internet II weinig creatieve toepassingen

Er zijn te weinig toepassingen en diensten voor de tweede generatie Internet. Ontwikkeling van Internet II gaat nog teveel om vergroten van bandbreedte.

Een prijsvraag moet het ontwikkelen van nieuwe ideeën stimuleren.
De vier organisaties, Gigaport, Surfnet, Twinning en het Telematica Instituut schrijven een prijsvraag uit. De winnaar krijgt 40.000 gulden voor de ontwikkeling van een toepassing die op korte termijn commerciële mogelijkheden biedt. Is de inzending nog niet commercieel te gebruiken, dan is er 25.000 gulden beschikbaar, onder meer bedoeld voor het aanvragen van een octrooi. Voortman hoopt dat de prijsvraag ook het bedrijfsleven lokt.
"De ontwikkeling van Internet II beperkt zich tot nu toe tot het vergroten van bandbreedte. Het maken van inhoud blijft heel erg achter", verklaart Pien Voortman van Surfnet. "Op diverse plaatsen in de universitaire wereld broeien interessante toepassingen. Met deze prijsvraag willen we die aan het licht brengen."
Inzendingen voor de Gigaquest-wedstrijd moeten draaien op IP en werken over een wide area network (wan). De toepassingen zullen worden beoordeeld door technische experts van universiteiten en onderzoekinstellingen, de doelgroep van Gigaport. Inschrijven kan tot 10 oktober; de winnaar wordt op 29 november bekend gemaakt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.