Bonden verwachten verdere sanering Baan

De vakbonden FNV, CNV, GMV en De Unie bereiden zich voor op verdere reorganisaties bij Baan over een half jaar of uiterlijk anderhalf jaar.

De bonden beluisteren in het-buiten-Baan-plaatsen van crm de opmaat voor een sterfhuisconstructie voor deze divisie, zo zegt FNV-onderhandelaar Jan-Paul Veenhuizen. "Dit is niet de laatste reorganisatie die het bedrijf tegemoet gaat. Baan verandert heel snel. Het verdwijnt in de vergetelheid."
Zowel FNV-onderhandelaar Veenhuizen als zijn CNV-collega Wim Burggraaf zijn het hierover eens. Burggraaf verwacht dat Invensys de rode cijfers niet lang zal tolereren. "Het wordt dan opnieuw snijden en dan blijft het niet bij 55 medewerkers."
Addie Lassche, secretaris van de centrale ondernemingsraad (cor) van Baan, wil de vrees voor de sterfhuisconstructie ontzenuwen. De ondernemingsraad heeft volgens hem het businessplan voor crm bestudeerd. Ook is de directie gevraagd naar de achterliggend motieven crm af te stoten. "Er komt juist méér aandacht voor, zodat het zich beter kan profileren. Crm is niet het zwakste kind dat aan de kant wordt gezet."
De bonden distantieerden zich vorige week van het reorganisatieplan waarmee Baan naar zowel de cor als de bonden kwam. Zouden ze akkoord gaan met het sociaal plan dat Baan voorstelt, zijn zij met handen en voeten gebonden bij de volgende ontslagrondes. Daarnaast zijn het uiteindelijk de bij de bond aangesloten medewerkers die akkoord moeten gaan met het plan, niet de bonden. Akkoord gaan met het plan is dan in tegenspraak met het raadplegen van de vakbondsleden.
Baan sprak vrijdag met de cor af dat het overtollig personeel helpt bij het zoeken naar een andere werkkring en de medewerkers financieel schadeloos stelt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.