Massaal ontslag bij hoofdkantoor WoL

World Online gaat het hoofdkantoor in Rotterdam per 1 januari sluiten als de overname door het Italiaanse Tiscali doorgaat, kondigde de isp gisteren aan.

Het nieuws sloeg als een bom in bij de ongeveer tweehonderd werknemers. Volgens hen heeft de nieuwe Amerikaanse topman James Kinsella bij zijn aantreden twee maanden geleden nog uitdrukkelijk verzekerd dat niemand hoeft te vrezen voor zijn baan. Gisteren vertelde hij de werknemers in Rotterdam dat er ruim 160 per 1 januari op straat staan.
Door de overname door Tiscali is het Rotterdamse hoofdkantoor overbodig geworden. Voor de betrokken werknemers wordt eventueel buiten het bedrijf vervangend werk gezocht. Werknemers die meteen vertrekken, krijgen vijf maanden salaris mee. Wie gebruik maakt van de arbeidsbemiddeling krijgt twee maanden salaris mee als het voor 31 december lukt om een andere baan te vinden. In de overige gevallen rest ontslag en een sociaal plan waarover nog met de bonden moet worden overlegd. Ook als de overname door Tiscali uiteindelijk niet doorgaat, vallen er op het Rotterdamse hoofdkantoor ontslagen.
De Internetprovider, bij wie in totaal 1600 mensen werken, wil zijn activiteiten meer decentraliseren naar de landenorganisaties. Voor Nederland betekent dat het accent meer verschuift naar Vianen, waar vierhonderd werknemers de Nederlandse klanten bedienen. In Vianen is onder meer de helpdesk gevestigd en wordt de eigen content voor de website gemaakt. In Vianen staan er mede om die reden voorlopig geen banen op de tocht.
Maar een woordvoerder benadrukte gisteren wel dat er op termijn ook daar waarschijnlijk banen zullen verdwijnen. Kinsella heeft al laten weten dat hij alle content voor de website bij derden wil gaan inkopen.
Onduidelijk is nog wat er bij de buitenlandse vestigingen gebeurt. In Tsjechië, Duitsland, België, Italië, Zwitserland en Frankrijk zijn zowel World Online als Tiscali actief. Volgens een officiële verklaring worden de activiteiten daar 'gestroomlijnd'.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-13T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.