Online zien wat je bedrijf waard is

De Bedrijvenbank op Internet heeft een programma ontwikkeld waarmee ondernemers uit het MKB snel kunnen nagaan wat hun bedrijf waard is.

Niet alleen de waarde is te meten, ook de 'waardedrijvers' worden duidelijk. Aan de hand daarvan ziet de ondernemer wat de gevolgen van bepaalde beslissingen voor de waarde van de onderneming kunnen zijn.
Ondernemers kunnen nu zelf berekenen wat hun bedrijf waard is. Niet alleen wanneer ze overwegen te verkopen, maar ook bij het maken van een meerjarenplanning, het aangaan van een nieuwe financiering of voor een bespreking met de fiscus. De tool is ontwikkeld in samenwerking met het accountantskantoor Horlings, Brouwer en Horlings.
Bizzvalue berekent de waarde van het bedrijf aan de hand van honderd vragen over de jaarcijfers en produceert een rapport met de waarde volgens vier verschillende rekenmethodes.
De service is overigens niet gratis: voor 950 gulden kan een ondernemer een jaar lang zo vaak als hij wil bedrijfswaarderingen maken. Ingevoerde gegevens worden onder een code opgeslagen. Als een of meer cijfers wijzigen produceert het pakket direct een nieuw rapport.
De Bedrijvenbank is in 1996 opgericht. Het is een onafhankelijke organisatie voor bedrijfsovername in Nederland. De organisatie richt zich op ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die hun bedrijf willen gaan verkopen, of op zoek zijn naar een bedrijf om over te nemen. Het gaat om bedrijven met een omzet tot ongeveer 10 miljoen gulden. In 1998 is de Bedrijvenbank overgegaan op een databank op Internet onder de naamhttp://www.bedrijvenbank.nl. Abonnees hebben online toegang tot het overzicht van de profielen van bedrijven die te koop zijn en kunnen zelf hun bedrijf aanbieden.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-15T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.