'Zoekmachine' EL Cheapo moet dakloos verder

El Cheapo, de veel geroemde en meest bekende 'prijzenjager' op Internet, is dakloos. Het bedrijf mag van de rechter het NVM-woningenbestand niet gebruiken.

De 'zoekmachine' van De Telegraaf krijgt niet langer de beschikking over de woningen die de makelaars van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) aanbieden. De rechtbank in Den Haag heeft geoordeeld dat het eigendom daarvan zonder meer bij de NVM ligt.
De Telegraaf biedt via El Cheapo Internet-gebruikers de kans om uit te zoeken waar het goedkoopst spullen gekocht kunnen worden. Zo kan er worden gezocht naar onder meer boeken, cd's en koopwoningen. De NVM was een kort geding begonnen tegen de Telegraaf, omdat het grootste deel van het koopwoningenbestand afkomstig is uit de database van NVM op Internet. De rechtbank bevestigt dat het uitgeefconcern onrechtmatig gebruik maakt van de databank.
De vereniging benadrukte met succes bij de rechter dat zij enkele miljoenen guldens in haar databank heeft geïnvesteerd De NVM lanceert zelf in oktober in samenwerking met uitgever Wegener een 'wonen portaal' op Internet.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-15T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.